6 października 2023 r. świętowaliśmy 5. rocznicę śmierci profesora Jerzego Lewickiego. Z tej okazji w Centrum Kultury im. Jerzego Mehoffera w Ropczycach odbył się wieczór, pełen zachwytów i wzruszeń poetycko-muzycznych, ku pamięci profesora Jerzego Lewickiego. We wzruszającej ciszy malowaliśmy oczami wyobraźni piękne obrazy przedstawiające MIŁOŚĆ, która nadaje sens naszemu życiu.

Wielkie brawa i podziękowania kierujemy do Marty Gostkowskiej, Waldemara Wilka oraz Bożeny Stachyry, którzy zadbali o artystyczną oprawę wydarzenia. To dzięki artystom wieczór pozostanie w pamięci zaproszonych gości na długo. W wielkości serca przyczynili się oni do stworzenia unikalnej atmosfery koncertu.

Wzniosłe wyrazy wdzięczności kierujemy do Pana Bolesława Bujaka Burmistrza Ropczyc, który wspiera działalność fundacji i budowy Domu Miłosierdzia.

Podziękowania dedykujemy również wszystkim przyjaciołom fundacji, którzy przyczynili się do zrealizowania magicznego wieczoru oraz uświetnili go osobistymi wspomnieniami profesora Jerzego Lewickiego.

Dziękujemy za ogromne zaangażowanie pracowników Domu Kultury, w którym odbyło się wydarzenie W ramionach Miłosierdzia.

Drodzy Goście jesteśmy wdzięczni za Waszą obecność. Dziękujemy za tak liczną frekwencję.

Serdecznie dziękujemy również wszystkim darczyńcom, którzy zasilając naszą skarbonkę, dokładają swoją cegiełkę do realizacji misji fundacji, jaką jest budowa Domu Miłosierdzia. Dziękujemy za okazane serce. Wszyscy razem i każdy z osobna jesteście absolutnie cudni!